Nieuws

Wethouder Enschede: 'Zorgen over schutting Bijenkorf voorbarig'

Bijenkorf wordt Primark
Bijenkorf wordt Primark
Er zijn voldoende alternatieven om te voorkomen dat een grote schutting een deel van het Van Heekplein afschermt voor de verbouwing van Bijenkorf tot Primark. Dat zei wethouder Van Agteren vanavond op vragen van PvdA-raadslid Kronenburg.
Volgens Kronenburg wordt er na de sluiting van de Bijenkorf een strook van zeventien meter met een bouwschutting afgezet. in die strook komen dan keten en bouwmaterialen voor de verbouwing tot Primark. Dat zou gaan om een periode van mogelijk driekwart jaar. De marktkooplui en de marktbond vinden dat kwalijk omdat ze vermoeden dat de markt moet inschikken of zelfs deels moet verhuizen.
Volgens wethouder Van Agteren zijn die zorgen veel te voorbarig. Er is nog geen vergunning voor een afzetting aangevraagd. Daarnaast zijn er voldoende alternatieven. Zo is er aan de Boulevard plek voor keten en bouwmateriaal en zijn er leegstaande winkels in de omgeving die als onderkomen kunnen dienen. 
Hoewel er nog geen vergunning is aangevraagd, praat de wethouder deze week met de Marktbond om zo te proberen de onrust onder de marktkooplui weg te nemen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.