Nieuws

Verontwaardiging over belerende tekst op kassabon Dolcis in Kampen

"Wilt u er een spuitbus bij?" Het is een vraag die je bijna standaard krijgt als je schoenen koopt. Zeg je dan ja of nee? Radiopresentator Astrid de Jong uit Kampen zei "nee". Nou, dat heeft ze geweten.
Astrid had bij de Dolcis in de Oudestraat in Kampen een paar laarsjes gekocht voor haar kind. Afgeprijsde laarsjes van dertig euro. Ook Astrid kreeg bij het afrekenen de vraag: "Wilt u er een spuitbus bij?" Astrid zei eerlijk tegen het kassameisje dat ze de spuitbus toch niet zou gebruiken en er daarom niet eentje wilde kopen. 

Bazin grijpt in

De bazin van het kassameisje legde zich daar niet zo snel bij neer. Ze sprak Astrid aan en legde uit dat het toch echt belangrijk was om de laarsjes regelmatig in te spuiten. Astrid hield voet bij stuk en gaf nog een keertje aan dat ze die moeite toch niet ging doen voor goedkope laarsjes voor een kind dat ze toch snel aftrapt.
De bazin werd geïrriteerd en zei dat ze dan op de kassabon wilde schrijven dat ze weigerde een spuitbus te kopen. Astrid vond dat prima. Pas toen ze thuis was zag ze wat er nou echt op de kassabon was geschreven: "Mevrouw gaat de schoenen niet onderhouden."

Verontwaardiging op Twitter

Astrid plaatste een foto van het bonnetje op Twitter:
De foto van het bonnetje nam een ware vlucht op Twitter. De foto is na plaatsing al ongeveer achthonderd keer geretweet en er komen veel reacties op.

Dolcis houdt zich stil

Dolcis heeft nog niet gereageerd op de verontwaardiging die er is ontstaan over de belerende tekst op de kassabon. Astrid moet er zelf vooral om lachen, maar komt voorlopig maar even niet meer bij de Dolcis in Kampen. De Consumentenbond heeft wel gevraagd of ze iets voor Astrid konden betekenen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.