Nieuws

Goudappel Coffeng Deventer ontwikkelt nieuwe reistijdvoorspeller

Het Deventer ingenieursbureau Goudappel Coffeng ontwikkelt een nieuwe reistijdvoorspeller die rekening houdt met files en opstoppingen binnen de bebouwde kom.
De nieuwe reistijdvoorspeller, onder meer te gebruiken via smartphone, is door het Deventer bedrijf samen met TomTom navigatiesystemen opgezet.
Volgens mobiliteitsmanager Robert Galjaard van Goudappel Coffeng gaat het nieuwe systeem een stap verder dan de huidige navigatiesystemen: "We kunnen nu diepgaander doorrekenen hoeveel vertragingsminuten een weggebruiker bij een omleiding heeft. Op basis daarvan kan een automobilist bepalen of hij links- of rechtsaf gaat. Hij is niet langer afhankelijk van omleidingsborden."

Pilot in Utrecht

De nieuwe reistijdvoorspeller moet helpen bij het verminderen van zogenoemde vergeten files in de stedelijke gebieden. Volgens Galjaard stopt de overheid miljoenen in het aanpakken van verkeershinder op de snelwegen, maar wordt de bebouwde kom vergeten. "In dat gat springen wij", aldus Galjaard. Er is een pilot gedaan in Utrecht met de naam 'Het eitje van Utrecht'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.