Nieuws

Erkenning voor bedrijven Enschede en Borne voor aanpak mantelzorgers

Mantelzorg
Mantelzorg
Zorgorganisatie Livio uit Enschede, adviesorganisatie Arcon uit Borne en bandenfabrikant Apollo Vredestein uit Enschede krijgen erkenning voor hoe zij omgaan met medewerkers die naast hun baan ook mantelzorger zijn. Dat meldt de gemeente Enschede. De officiële erkenning wordt woensdag uitgereikt door wethouder Patrick Welman van Enschede
"Net als iedereen wil ook de mantelzorger naast zijn zorgtaken een normale baan. Dan moet het onderwerp bespreekbaar zijn op het werk en moet je afspraken kunnen maken om werk en zorg te combineren. De drie organisaties zijn een voorbeeld voor andere werkgevers. Zij hebben actief werk gemaakt om de medewerkers die mantelzorger zijn vitaal, duurzaam en efficiënt inzetbaar te houden", aldus Welman. 
Livio heeft werk gemaakt van mantelzorg met een een speciaal budget van Menzis. Apollo Vredestein heeft verschillende activiteiten uitgevoerd met eigen middelen en het project 'Werk en Mantelzorg' van de gemeente Enschede. Arcon is als advies- en onderzoeksorganisatie al bekend met het thema mantelzorg. Als werkgever heeft Arcon het thema nu ook geagendeerd. Twente loopt volgens de gemeente Enschede ten opzichte van andere Nederlandse regio’s ver vooruit als het gaat om het combineren van werk en mantelzorg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.