Nieuws

Grolsch hoeft bierprijs niet aan te passen voor FC Twente

Grolsch hoeft bierprijs voor FC Twente niet aan te passen
Grolsch hoeft bierprijs voor FC Twente niet aan te passen
Bierbrouwer Grolsch hoeft de prijs van het bier dat aan FC Twente wordt geleverd niet aan te passen. Dat heeft de rechtbank in Almelo bepaald.
FC Twente stapte daarmee voor niets naar de rechter om af te dwingen dat Grolsch onder de marktprijs bier levert voor de verkoop in stadion de Grolsch Veste. Ook hoeft de bierbrouwer niet opnieuw met de voetbalclub in gesprek te gaan over de prijzen die in 2008 zijn afgesproken.
FC Twente en Grolsch hebben al jaren een sponsorrelatie. In 1997 sloten ze een Foundersovereenkomst voor de bouw van een nieuw stadion, waarbij Grolsch het voorkeursrecht kreeg voor de levering van bier tegen een marktprijs. De twee partijen hebben in 2008 afgesproken dat Grolsch twaalf jaar lang exclusief de drank voor het stadion van FC Twente zou leveren. Volgens FC Twente is die prijs nu te hoog. Dat zou blijken uit betere aanbiedingen van andere brouwers. Volgens de rechter staat de overeenkomst niet op zich, maar maakt die deel uit van een reeks overeenkomsten waarvan de twee partijen profiteren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.