nieuws

Stedelijk Lyceum Enschede wil financiële controle afkopen

Stedelijk Lyceum wil controle afkopen
Stedelijk Lyceum wil controle afkopen
Het Stedelijk Lyceum in Enschede vraagt een subsidie van acht ton, een miljoen minder dan waar ze aanspraak op kan maken. In ruil daarvoor wil de school af van enkele voorwaarden  die de gemeente heeft opgelegd. Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor daarmee akkoord te gaan.
Het Stedelijk Lyceum stond er eind vorig jaar financieel erg slecht voor onder andere het mislukken van de Scholingsboulevard. Om te voorkomen dat de middelbare school zou moeten sluiten, ging de gemeenteraad schoorvoetend akkoord met een laatste subsidie van 1,8 miljoen euro. Die zou alleen verstrekt worden onder de voorwaarde dat de gemeente controle op de financiën van de school zou krijgen.
Volgens de school gaat het inmiddels financieel beter en zou al na een jaar het toezicht verminderd kunnen worden. De school heeft gevraagd om versoepeling van een aantal regels. Het zou onwerkbaar zijn om bij bijvoorbeeld elk krediet of elke lening de gemeente om toestemming te vragen. Daarnaast heeft de school ook moeite met het toezicht op schoolbestuur.
De burgemeester een wethouders erkennen dat de school de financiën beter op orde heeft en vinden die versoepeling verantwoord, maar willen wel dat de gemeente genoeg inzicht houdt in de financiële situatie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.