nieuws

Opnieuw staking bij AkzoNobel Deventer

Akzo Deventer
Akzo Deventer
Medewerkers van AkzoNobel in Deventer leggen vanaf morgenochtend 48 uur lang lang het werk neer. De staking is een protest tegen de sluiting van de productieafdeling in de vestiging in Deventer en andere vestigingen van AkzoNobel. Vorige week werd ook al gestaakt: toen werd het werk 24 uur neergelegd.
De stakingsdeelnemers verzamelen zich morgenochtend opnieuw bij het Postillion Hotel, net als vorige week. Vrijdagochtend staat een manifestatie op het programma. De werknemers verzamelen dan bij Dok H2O en lopen naar de Brink waar het protest verder gaat. Daar zal onder meer voorzitter Ton Heerts van FNV Bondgenoten, bondsbestuurder Marcel Hulsegge van CNV en een Tweede Kamerlid van de Partij van de Arbeid bij aanwezig zijn.
Door de sluiting van de vestiging in Deventer verliezen 215 mensen hun baan. De vakbond wil dat er een goed sociaal plan komt voor de mensen die hun baan verliezen. Daarnaast wil de bond dat AkzoNobel nog eens nadenkt over het sluiten van de industriële bedrijvigheid in Nederland en de gevolgen daarvan.
Vorige week werd al aangekondigd dat er meer acties zouden komen. "Het wordt een actie van de lange adem, die nog enkele maanden kan gaan duren", zei FNV-bestuurder Vos toen al.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.