nieuws

Talisa in de top 20 van Miss Grand International 2013: het zit erop!

Voor Talisa Wolters uit Borne zit Miss Grand International 2013 in Thailand erop. Ze kijkt met een voldaan gevoel terug op deze onvergetelijke ervaring. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Talisa eindigde in de grote finale in Impact Arena in Bangkok bij de laatste 20, van de 75 deelnemende missen dus.
En dat is een fantastisch resultaat, zeker als je nagaat dat missverkiezingen in Nederland nauwelijks leven. Vooral omdat het hier in Thailand juist wel ontzettend populair is. Miss Puerto Rico Janelee Chapparo ging er trouwens met de kroon vandoor, daarover later meer.

'Maar' 45 minuten vertraging

Zowel de maandag als dinsdag stonden in het teken van de rehearsals, de voorbereidingen. Vooral de finaledag werd een lange dag voor Talisa en de andere missen. Ze vertrokken al vroeg richting Impact Arena om zich in alle rust voor te bereiden op de grote finale. Maandag schreef ik nog dat de preliminary wat chaotisch verliep, maar gisteravond liep alles gesmeerd. Nou ja, bijna alles, want uiteraard begon het evenement niet op tijd, maar ‘slechts’ met een vertraging van 45 minuten.
De publieke belangstelling viel mij overigens wat tegen. Er zaten misschien 1.500 mensen in de zaal, waarvan een groot deel aan sponsoren. De organisatie besloot ook een paar dagen voor de grote finale de toegang gratis te maken in plaats van entreeprijzen te vragen. Hierdoor zat de zaal vol met Thaise, Filippijnse en Birmese fans. Wat pers betreft was er wel de nodige belangstelling van Thaise media, maar het aantal buitenlandse journalisten was minimaal. Sterker nog, ik was de enige persvertegenwoordiger uit het buitenland…

Trotse vader

De show zelf stak goed in elkaar. De (in Thailand) bekende presentatoren deden het leuk en ook het optreden van de hiphopformatie Thaitanium klopte. Het hoogtepunt voor Talisa was natuurlijk het moment dat ze hoorde dat ze bij de laatste 20 kandidaten zat. Ze had dit vooraf totaal niet verwacht en dus was de verrassing alleen maar groter. Haar vader Henrie zat naast me en glunderde van trots toen hij ‘Netherlands’ hoorde om naar voren te komen bij de laatste 20.
Helaas viel Talisa bij de verkiezing van de laatste 10 af, waar opvallend genoeg ook thuisland Thailand niet bij zat. De andere favorieten (die het altijd goed doen bij missverkiezingen) als Puerto Rico, Venezuela, Filippijnen en Dominicaanse Republiek zaten er uiteraard wel bij. Uiteindelijk ging de finale tussen Dominicaanse Republiek en Puerto Rico, waarbij laatstgenoemde aan het langste eind trok. Zij mag zich een jaar lang Miss Grand International noemen. Naast de kroon verdiende zij verder 30.000 dollar en kan ze tijdens dat jaar gratis in een appartement hier in Bangkok wonen als ze moet opdraven voor de nodige sponsorevenementen.

Terug naar het koude Nederland

Talisa heeft er 3 drukke maar vooral onvergetelijke weken opzitten. Welke Overijsselaar kan nou zeggen dat ze onder politiebegeleiding door Bangkok is gereden? Dat is alleen maar weggelegd voor hoogwaardigheidsbekleders. En wat te denken van al die plaatsen waar de rode loper werd uitgelegd? De Twentse miss gaat nu zelf een week genieten van een vakantie op Koh Lanta, een prachtig eiland in het zuiden van Thailand. Daarna vliegt ze terug naar Nederland, waar ze in de kou weer in de realiteit stapt. En dat zal best even wennen zijn…
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.