nieuws

Kampen schrikt niet van lage Cito-score

Schoolvereniging Iris en de gemeente Kampen schrikken niet van de lage Cito-toets uitslagen in hun gemeente, maar nemen de signalen wel serieus. Uit onderzoek van RTL-nieuws blijkt dat zowel Hardenberg als Kampen op gemeente-niveau laag scoren.
De Regenboogschool in Wilsum scoort een 5,1 als gemiddelde en dat is onder het landelijk gemiddelde. De Regenboogschool valt onder schoolvereniging Iris in Kampen. Bijzonder genoeg is dat een van de andere scholen van Iris ver boven het landelijk gemiddelde scoort. Iris zegt dat de cijfers niet nieuw zijn en dat er al verbeteringen zijn aangebracht. Zo wordt als het nodig is meer aandacht aan taal of rekenen geschonken.
Iris-bestuurder Kingma benadrukt dat de Onderwijsinspectie een oordeel velt over het niveau van een school en dat tot nu toe alle scholen voldoende scoren. Kingma zegt ook dat een school meer is dan de uitslag van de Cito-toets.
De gemeente Kampen geeft aan dat het niet hun taak is om op kwaliteit te controleren, maar dat dat een taak van de Onderwijsinspectie is. Toch is het niveau van leerlingen en scholen zeker een punt van aandacht. De gemeente heeft het rapport van RTL-nieuws opgevraagd om zich te kunnen verdiepen in alle details van het onderzoek.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.