Schrijver uit Zwolle biedt ouders Fleur Bloemen boek over pesten aan

De ouders van Fleur Bloemen uit Staphorst hebben donderdagavond een boek tegen pesten in ontvangst genomen.

De 15-jarige Fleur ging in Meppel naar school en werd zo gepest dat ze vorig jaar zelfmoord pleegde. In het boek roept schrijver Zeger Wijnands uit Zwolle leraren en ouders op meer te doen om pesten te stoppen. Hij richt zich vooral op ouders van kinderen die andere kinderen pesten.

Onderzoek naar pesten

"Ouders en leraren moeten veel meer doen om pesten te stoppen." Dat zegt de Zwolse Zeger Wijnands in zijn boek over buitengesloten worden en pesten. Wijnands is zelf jarenlang gepest. Zo'n 2,5 jaar geleden kwamen de herinneringen aan het pesten terug en besloot hij om onderzoek te doen naar pesten en vooral naar hoe het te voorkomen.

Verschillende studies heeft hij gebruikt naast zijn eigen ervaring als pest-slachtoffer. Voor hem is duidelijk dat pesten voortkomt uit jaloezie, frustratie en een onveilige thuissituatie. Ouders moeten veel meer betrokken zijn bij hun kind, juist ouders van kinderen die andere kinderen pesten. Alleen zo, denkt Wijnands, kan pesten op tijd gestopt worden.

Presentatie van boek

Tijdens de presentatie van zijn boek waren de ouders van Fleur Bloemen uit Staphorst ook aanwezig, het meisje maakte vorig jaar een einde aan haar leven omdat zij zo gepest werd. De ouders van Fleur Bloemen en andere slachtoffers van pesten kregen het boek aangeboden in de hoop dat de discussie over pesten en het voorkomen ervan actueel blijft.

Ook de ouders van Livia van Beelen en de familievertegenwoordiger van Tim Ribberink zaten in de zaal. Alle drie jonge mensen die zelfmoord hebben gepleegd omdat zij het niet meer konden verdragen gepest te worden. Zeger Wijnands hoopt dat met zijn boek de maatschappelijke discussie over pesten en het voorkomen ervan actueel blijft.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren