Nieuws

'Man uit Kampen brein achter smokkel van Indiërs in kofferbak'

Mensensmokkel in kofferbak
Mensensmokkel in kofferbak
De marechaussee heeft afgelopen vrijdag een man uit Kampen opgepakt voor mensensmokkel. De man zou aan het hoofd staan van een bende mensensmokkelaars.
De marechaussee kwam hem op het spoor nadat in april bij de veerpont van IJmuiden naar New Castle een auto werd ontdekt met twee Indiërs in de kofferbak. De auto was gehuurd door de Kampenaar. Die had, naar later bleek, de bestuurder en bijrijder 800 euro beloofd voor het smokkelen van de Indiërs.
De marechaussee vermoedt dat de Kampenaar aan het hoofd staat van een bende die al eerder op deze manier Indiërs en Pakistanen naar Groot-Brittannië heeft gesmokkeld. Eerder deze maand werd op Schiphol een Indiër opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij medeorganisator is van de mensensmokkel.
De afgelopen weken zijn in dit onderzoek ook vier andere verdachten aangehouden in Amsterdam, Enschede en Nieuwleusen. Zij worden ervan verdacht dat zij Indiërs en Pakistanen met de ferry naar New Castle hebben gesmokkeld. De vier zijn inmiddels op vrije voeten, maar blijven verdachten in het onderzoek. De man uit Kampen en de Indiër zitten nog wel vast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.