Nieuws

Ruim ton schadevergoeding Duitse rolstoelpatiënt Jansen Steur

Jansen Steur
Jansen Steur
Een ziekenhuis in het Duitse Worms betaalt meer dan 120.000 euro aan nabestaanden van een overleden ex-patiënt van de omstreden neuroloog Jansen Steur.
De oud-neuroloog staat op dit moment voor de rechtbank in Almelo terecht voor een reeks foutieve diagnoses. Volgens de advocate van de nabestaanden is de hoge schadevergoeding een schuldbekentenis van het ziekenhuis. De ziekenhuisdirectie zelf ontkent dat.

Onafhankelijk onderzoek

De Duitse schadevergoeding is opmerkelijk omdat Jansen Steur fouten maakte in 2011, twee jaar nadat hij in Nederland was aangeklaagd. Het slachtoffer kwam in een rolstoel terecht nadat Jansen Steur haar zonder aanleiding een ruggenmergprik gaf en daarbij vitale zenuwen raakte. Na het ontslag van de patiënte, moest zij noodgedwongen naar een verpleegtehuis waar zij eerder dit jaar overleed. De advocaat van Jansen Steur heeft altijd beweerd dat hij in Duitsland geen fouten heeft gemaakt. Op basis van onderzoek van een onafhankelijk neuroloog is het Duitse ziekenhuis overgegaan tot betaling van de schadevergoeding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.