nieuws

Subsidieverzoek NK Wielrennen nooit aangekomen bij Regio Twente

Subsidieverzoek nooit bij regio aangekomen
Subsidieverzoek nooit bij regio aangekomen
Een niet-aangekomen subsidieverzoek is de oorzaak dat de Regio Twente tot half oktober niet wist dat de organisatie van het NK Wielrennen in Ootmarsum geld nodig had. Mede daardoor gaat het wielerevenement volgend jaar zeer waarschijnlijk aan de neus van Ootmarsum voorbij.
Bestuurslid Wigger van de stichting Wielerevenementen Dinkelland weet zeker dat hij de subsidieaanvraag eind mei op de post heeft gedaan, maar bewijzen kan hij dat niet. "Ik heb alleen een brief gestuurd, daar heb ik verder niet achteraan gebeld." Een ontvangstbevestiging heeft hij niet gehad en ook is er tot half oktober verder geen contact geweest tussen beide partijen.
De Enschedese wethouder van Agteren is namens de Regio Twente portefeuillehouder recreatie en toerisme. Hij  zegt dat elke brief die binnenkomt wordt afgestempeld en in behandeling wordt genomen. Hij, en ook zijn ambtenaren bij de Regio Twente hebben de brief niet gezien tot half oktober, bezweert Van Agteren. Hij kreeg pas een kopie van het verzoek toegestuurd, nadat Anna Waanders namens de het Twents Bureau Toerisme een aanbevelingsbrief naar de Regio Twente had gestuurd.
Van Agteren laat weten dat als ze de subsidieaanvraag wel eerder hadden gezien ze meer tijd hadden om te kijken naar de mogelijkheden. Nu werd hij half oktober, twee weken voor de deadline van de wielerbond KNWU, verrast door het subsidieverzoek van de stichting Wielerevenementen Dinkelland. Het verzoek was namelijk nodig, omdat de stichting nog een gat van zo'n anderhalve ton heeft in een totale begroting van drieënhalve ton. Het liefst had de stichting gezien dat de provincie Overijssel, de Regio Twente en het Twentse Bureau Toerisme samen de anderhalve ton voor hun rekening zouden nemen.
Wethouder van Agteren laat het bestuur van de stichting Wielerevenementen Dinkelland via de mail weten dat hij op korte termijn in een persoonlijk gesprek graag de ontstane situatie door wil spreken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.