Nieuws

900 banen weg bij Philadelphia Zorg, gevolgen Overijssel nog onbekend

Geld
Geld
Bij Philadelphia Zorg verdwijnen landelijk 900 banen in de komende twee jaar. Dat hebben de 7.600 medewerkers en andere betrokkenen te horen gekregen. Hoeveel gedwongen ontslagen daarbij zullen vallen, is niet duidelijk. Ook is nog niet bekend wat de gevolgen in Overijssel zullen zijn.
Philadelphia doet aan gehandicaptenzorg op verschillende locaties in het land. Ook in Overijssel is Philadelphia op veel plekken werkzaam. In de ondersteunende functies verdwijnen bij Philadelphia naar verwachting zo'n 300 banen, onder het verzorgend personeel en de begeleiders ongeveer 600. Een aantal locaties gaat dicht. De gevolgen van de reorganisatie voor de tientallen vestigingen in Overijssel is nog niet bekend. Het proces moet eind 2015 voltooid zijn.
De ontslagen worden opgevangen door het inzetten van digitale hulpmiddelen als beeldbellen en door meer te vragen van vrijwilligers en cliënten zelf. Momenteel werken er al zo'n 4.500 mensen bij Philadelphia als vrijwilliger. Dat moeten er meer worden en het is de bedoeling dat ze ook meer gaan helpen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.