nieuws

Oranjeschool Zalk moet samenwerken om sluiting te voorkomen

Oranjeschool Zalk
Oranjeschool Zalk
De Oranjeschool in Zalk moet op zoek naar een school om mee samen te werken om te kunnen blijven bestaan. De school heeft te weinig leerlingen en krijgt binnenkort geen geld meer.
Samenwerken of fuseren met een andere school moet een oplossing bieden, omdat staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geen uitzondering voor de school wil maken.

Financieel gezond en voldoende kwaliteit

Het CDA in Kampen had samen met de CDA-kamerleden Eddy van Hijum en Michel Rog vragen gesteld aan Dekker over de dreigende opheffing van de Oranjeschool. De staatssecretaris bevestigt - ondanks zijn weigering om een uitzondering te maken - dat de school er financieel goed voor staat en het onderwijs van voldoende kwaliteit is.
De school moet nu gaan samenwerken met andere schoolbesturen of scholen. Dat kan door middel van een besturenfusie of aan de hand van een samenwerkingsovereenkomst met twee of meer zelfstandige schoolbesturen. Als wordt voldaan aan de norm van de gemiddelde schoolgrootte, kan de school als zelfstandige school blijven voortbestaan. Ook kan het schoolbestuur ervoor kiezen de school als geheel te fuseren met een andere school, waarna de Oranjeschool een nevenvestiging zou worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.