nieuws

Hotel Carelshaven in Delden gaat dicht, geen opvolger in familie

Caroline Kluvers en echtgenoot Chris van der Sluis van hotel en restaurant Carelshaven in Delden hebben een moeilijke beslissing genomen. Ze sluiten hun hotel. Na kerstmis is het voorbij.
Zes generaties lang werd Carelshaven uitgebaat door de familie Kluvers. "De beslissing om niet verder te gaan was voor de hele familie emotioneel", zegt Chris van der Sluis. "Dat doet heel veel pijn."
Dat het hotel-restaurant dicht zou gaan, stond binnen de familie al enige tijd vast. "Wij hebben zelf geen kinderen en binnen de familie was er geen opvolger", vertelt Van der Sluis. "Vroeg of laat moet je dan toch afscheid nemen. Hoeveel pijn het ook doet."
Behalve dat er binnen de familie geen opvolger is, was er nog een andere horde die Chris en Caroline moesten nemen. In het pand aan de Hengelosestraat moet flink geïnvesteerd worden. Zoveel, dat Chris en Caroline het niet verantwoord vinden om daar op hun leeftijd nog aan te beginnen. "Er moet onder meer een nieuwe brandmeldinstallatie in en er moet asbest worden verwijderd", zegt Chris van der Sluis.
Mensen uit Delden en omgeving reageren overwegend teleurgesteld op het nieuws dat Carelshaven dichtgaat. Sommige mensen kunnen het zich wel voorstellen. "Voor veel mensen zal de sluiting een verlies zijn", reageert een man uit Borne, "maar het hotel is te oubollig. Het zou gemoderniseerd moeten worden."
Die modernisering komt er, zegt rentmeester Schimmelpenninck van Stichting Twickel. "We hebben geprobeerd om het bedrijf in de huidige vorm over te laten nemen, maar dat is niet gelukt. Begin volgend jaar gaan we renoveren en dan gaat we op zoek naar een nieuwe ondernemer." Er wordt dus verder gegaan zonder de familie Kluvers.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.