nieuws

Supporters Go Ahead Eagles geven toe dat ze kampioensschaal PEC hebben

Supporters van Go Ahead Eagles geven toe dat ze de kampioensschaal van PEC Zwolle hebben. De schaal is in Deventer zeggen ze.
De kampioensschaal werd dinsdag gestolen uit het stadion van PEC. Supporters van Go Ahead Eagles noemen het niet 'stelen' maar 'lenen', ook al werd de vitrine met een koevoet opengebroken. De actie was ludiek bedoeld en het plan was om de schaal op 8 december terug te geven als Go Ahead en PEC Zwolle tegen elkaar spelen in de Adelaarshorst in Deventer.
PEC Zwolle maakte de diefstal donderdag bekend. Daar werd ook meteen bij gezegd dat bekend was wie de schaal hadden ontvreemd, de daders waren gefilmd. Ook werd meteen al gesuggereerd dat supporters van Go Ahead Eagles er achter zouden zitten. Over die beschuldiging ontstond veel commotie. PEC heeft aangifte gedaan.
Nu er zoveel commotie over is en de politie er werk van maakt zijn de supporters aan het overleggen of ze de schaal eerder terugbrengen. De schaal is volgens de supporters onbeschadigd.
Algemeen directeur van PEC Zwolle, Edward van Wonderen, zegt dat de aangifte mogelijk wordt ingetrokken als inderdaad blijkt dat het om een ludieke actie gaat. Maar die informatie heeft hem nog niet bereikt. "Feit is dat de schaal weg is. De zaak ligt nu nog bij de politie en onze veiligheidsdienst."
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.