Betaald voetbal

Schenkeveld terug in basis bij Heracles Almelo

Bart Schenkeveld maakt zaterdag zijn rentree in de basis bij Heracles Almelo. Hij is de rechtsback in de uitwedstrijd tegen Ajax, omdat Mike te Wierik (kuitbeen) en Leon van Dijk (knie) nog niet fit zijn.
Trainer Jan de Jonge kan in de Amsterdam Arena ook nog niet beschikken over de Milano Koenders en Aleksei Kangaskolkka, die al langer zijn uitgeschakeld, en Dario Vujicevic, die deze week een kleine terugslag kreeg in zijn revalidatie.
Vanwege het interlandvoetbal stond er voor Heracles afgelopen weekend geen wedstrijd op het programma. De Jonge: "We hebben anderhalve week hard getraind en de laatste dagen wat gas teruggenomen."

Dertig uur vliegen

Tegenstander Ajax zag enkele spelers (Siem de Jong en Kolbeinn Sigthorsson) geblesseerd uitvallen tijdens de interlands. Bij Heracles keerden Thomas Bruns (Jong Oranje) en Jason Davidson (Australië) wel fit terug. Al heeft de Australische linksback wel last van een kleine jetlag. "Het is altijd lastig om dertig uur te vliegen en maar twee dagen te kunnen trainen voor een wedstrijd. Maar het moet toch gebeuren; het is een big game", aldus Davidson, die een goede kans maakt om komende zomer op het WK in Brazilië in actie te komen.

Voorlopig richt hij zich echter volledig op het duel met Ajax. "Ik probeer zo snel mogelijk het oude slaapritme op te pakken door overdag lang wakker te blijven, maar dat is best moeilijk. Vanochtend was ik al om 5 uur wakker. Dus nu moet ik proberen om de hele dag bezig te zijn, zodat ik vannacht goed kan slapen."

Goede resultaten tegen topclubs

Heracles is, zoals veel clubs in de eredivisie, bezig aan een wisselvallig seizoen. Toch reist Davidson met veel vertrouwen af naar Amsterdam: "Dit seizoen hebben we Feyenoord uit al verslagen en we hebben tegen PSV gelijk gespeeld, dus we hebben bewezen dat we kunnen presteren tegen de grote clubs."
Het duel begint zaterdag om 20.45 uur en is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.