Nieuws

Nieuwe mazelenbesmettingen in Genemuiden

Nieuwe mazelenbesmettingen in Genemuiden
Nieuwe mazelenbesmettingen in Genemuiden
In Genemuiden hebben drie gevaccineerde basisschoolleerlingen toch de mazelen gekregen. De kinderen zitten in groep 1 in een klas van in totaal 20 kinderen.
De kinderen zijn in contact gekomen met een niet gevaccineerd kind dat de mazelen had. De GGD onderzoekt de besmetting samen met experts van het RIVM, omdat 3 besmettingen op een totaal van 20, hoger is dan het gemiddelde.

Gemiddeld 5 procent toch ziek na de eerste vaccinatie

Normaal gesproken kunnen na een eerste vaccinatie op de leeftijd van veertien maanden, vijf op de honderd kinderen toch ziek worden. Dat aantal is gemiddeld lager bij een tweede vaccinatie op de leeftijd van negen jaar. Dan kan een op de honderd kinderen de mazelen krijgen.

Grootste piek epidemie gehad

Sinds de uitbraak van de mazelen in mei zijn er in heel Nederland 2367 patiënten met de mazelen gemeld bij het RIVM. Her werkelijke aantal ziektegevallen ligt een stuk hoger, omdat lang niet alle gevallen worden gemeld. Er zijn 150 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en er is een patiënt overleden aan gevolgen van de mazelen. In de kop van de provincie zijn tien mensen met de mazelen opgenomen in het ziekenhuis. De uitbraak van de ziekte is vooral in de gebieden met veel streng gelovigen. De epidemie is in een aantal gemeenten nog gaande, maar naar verwachting is de grootste piek nu voorbij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.