nieuws

Overijssel stelt extra eisen aan nieuwe jonge boerenregeling

In een nieuwe subsidieregeling voor jonge boeren komen ook eisen op het gebied van diervriendelijkheid, milieu, innovatie en duurzaamheid. Dat is de uitkomst van een debat vanochtend op het provinciehuis in Zwolle.
De oppositie had het debat aangevraagd omdat de coalitiepartijen graag jonge boeren willen helpen bij het opstarten van een bedrijf. Alleen vreesde de oppositie dat het een regeling zou worden zonder aanvullende eisen.
Het CDA liet in het debat weten niet tegen aanvullende groene eisen te zijn, maar ook niet wil dat de voorwaarden aan de regeling zo streng worden dat niemand er meer gebruik van maakt. Met de opmerking van het CDA was 'de kou uit de lucht'.

Gedeputeerde Hester Maij nu aan zet

Gedeputeerde Hester Maij gaat nu werken aan een voorstel voor een nieuwe 'jonge boerenregeling'. De huidige regeling loopt over enkele weken ten einde. De nieuwe regeling moet in de loop van volgend jaar in werking treden. Hester Maij gaat proberen de Europese, landelijke en provinciale subsidies voor jonge boeren samen te brengen in één overzichtelijke regeling.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.