Nieuws

Minder winst maar meer omzet, ondernemers steeds positiever

Steeds meer ondernemers denken dat het einde van de crisis dichterbij komt. Dat blijkt uit de Conjuntuurenquête Nederland.
De Kamer van Koophandel onderzoekt elk kwartaal met het Centraal Bureau voor de Statistiek, MKB Nederland en VNO-NCW wat de stand van het land is. Uit de laatste enquête blijkt dat bedrijven in Overijssel steeds betere zaken doen. De omzet is licht gestegen maar de winst blijft nog wel achter. De bedrijven zijn de crisis dan ook nog lang niet te boven.

Overijssel doet het slechter dan de rest

Hoewel het wel wat beter gaat doen bedrijven in onze provincie het op vrijwel alle fronten slechter dan in de rest van het land. De omzetstijging is in Overijssel lager en het aantal banen dat het afgelopen kwartaal is verdwenen juist hoger. Ondernemers in de provincie investeren dan ook minder in hun bedrijf dan in andere delen van het land.
De bouwsector heeft het nog steeds extreem moeilijk. Een groot deel van de bedrijvigheid in Overijssel is bouwgerelateerd. Dat is dan ook een belangrijke oorzaak voor de mindere prestaties. Toch zijn steeds minder ondernemers negatief over de toekomst. Het rapport laat een heel pril en voorzichtig herstel zien maar de problemen zijn daarmee nog lang niet verdwenen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.