nieuws

Hoop voor NK Wielrennen in Ootmarsum, regio en stichting zoeken geld

NK Wielrennen in Ootmarsum
NK Wielrennen in Ootmarsum
De Regio Twente en de stichting wielerevenementen Dinkelland proberen samen alsnog geld te vinden voor het NK Wielrennen in Ootmarsum. Daar hebben ze een kleine week voor uitgetrokken.
Portefeuillehouder recreatie en toerisme Hans van Agteren van de Regio Twente en voorzitter Frans Willeme van de stichting Wielerevenementen Dinkelland hebben dat vanmiddag afgesproken.
Ze hadden een gesprek over de ontstane situatie, nadat eerder deze week de stichting naar buiten bracht dat het NK volgend jaar niet in Ootmarsum is, omdat de Regio Twente en de provincie Overijssel niet willen meebetalen. Het bleek gebaseerd op een misverstand omdat de subsidieaanvraag per brief nooit is aangekomen. Het gat in de begroting is anderhalve ton.

Op zoek naar geld
Van Agteren wil nu de provincie en de betrokken gemeentes vragen om bij te dragen, de stichting benadert het bedrijfsleven. Insteek van beiden is om het NK volgend jaar alsnog in Ootmarsum te laten verrijden. Eerder werd het NK Wielrennen in 2008 en 2011 in Ootmarsum gehouden. Van Agteren is er met Willeme van overtuigd dat het NK goede promotie is voor Twente, dat daarmee enkele uren op de landelijke televisie te zien is.
Beide mannen hebben zichzelf vijf a zes dagen gegeven om genoeg geld te vinden. Mocht dat niet lukken, dan heeft de KNWU genoeg tijd om een alternatieve locatie te vinden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.