Nieuws

'Landbouwvoertuig in Enter reed niet harder dan 70. Dat kan helemaal niet'

Politie (4:3)
Politie (4:3)
De bestuurder van het landbouwvoertuig dat vanmorgen door de politie in Enter aan de kant is gezet, reed niet harder dan 70 kilometer per uur op het moment dat de bestuurder werd aangehouden. Dat zegt een goede bekende van de bestuurder van het voertuig.
Volgens de bekende is het landbouwvoertuig een jeep die in een garage is begrensd waardoor de wagen niet harder kan dan 40 kilometer per uur. De vierde en vijfde versnelling van de tweezitter zijn geblokkeerd. Daardoor hoeft de wagen geen kenteken te hebben en staat het te boek als een landbouwvoertuig.

Regelmatig gecontroleerd

"De bestuurder is al jaren een goede bekende van ons. Hij is al boven de 70 en kan niet meer fietsen. Hij rijdt nooit harder dan 30 kilometer per uur met die auto. Hij is ook al regelmatig gecontroleerd door de politie maar mocht dan altijd verder rijden."
Vanmorgen kwam de eigenaar van de Jeep opnieuw politie tegen en werd weer aan de kant gezet. "De politie vroeg of ze er zelf in mochten rijden"', legt de bekende, die niet met naam wil worden genoemd, uit. "Tijdens dat ritje hebben zij de wagen wel in de vier gekregen en toen haalden ze een snelheid van 75 kilometer per uur. Hoe dat kan? Ja, dat vragen wij ons ook af."

Slijtage

Volgens de garagehouder die de auto begrensd heeft, is het mogelijk dat het door slijtage in de blokkering van de vierde en vijfde versnelling mogelijk was om de auto in de vier te zetten. De bestuurder zou geen bekeuring hebben gekregen. De politie krijgt morgen nog wel een telefoontje om het verhaal de wereld uit te helpen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.