nieuws

Munsterman: Kans heel groot dat FC Twente in Hengelo blijft

In de plannen blijft ook het FBK-stadion bestaan
In de plannen blijft ook het FBK-stadion bestaan
FC Twente staat positief tegenover het voorstel van de gemeente Hengelo om een nieuw stadion voor FC Twente te creëren op sportpark Veldwijk, naast het huidige FBK-stadion in Hengelo. Voorzitter Joop Munsterman zei in gesprek met FC Twente TV dat de kans heel groot is dat de plannen doorgaan.
In dat geval ontstaat er een grote sportcampus in Hengelo. Munsterman schetst het beeld van twee stadions: naast het huidige FBK-stadion komt er dan ook een klein stadion voor de vrouwen en beloften van FC Twente. Dat moet plaats bieden aan zo'n 4500 toeschouwers. In de nieuwe situatie zou ook nog plek zijn voor de andere clubs die nu gebruik maken van het sportpark.

Onzekerheid na besluit gemeenteraad

De gemeente Hengelo heeft veel gelobbyd om FC Twente te behouden. In eerste instantie wilde het gemeentebestuur dat de voetbalclub het FBK-stadion zou gaan gebruiken. Maar omdat dit het einde van het atletiekevenement FBK Games zou betekenen, stemde de gemeenteraad tegen.
FC Twente zocht ondertussen verder naar andere opties voor een nieuw trainingscentrum. De club keek onder meer naar de optie om gebruik te maken van de faciliteiten van andere clubs zoals Heracles, Go Ahead Eagles en de Graafschap. Ook met de gemeente Apeldoorn werd gesproken en buurgemeente Haaksbergen nodigde de club uit om daar een nieuw complex te bouwen.

Munsterman positief

Volgens Munsterman is er inmiddels goed overleg met de gemeente Hengelo en lijkt het erop dat er een goede oplossing is gevonden. De gemeente zet volgens hem haast achter de plannen. Munsterman is positief: "En de atletiek blijft behouden en FC Twente krijgt een fantastisch trainingscentrum."
Wethouder Erik Lievers van Hengelo is blij met de keus van Munsterman:

Het filmpje van FC Twente TV met Munsterman

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.