Betaald voetbal

Onmachtig Heracles verliest kansloos bij Ajax

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een kansloze nederlaag geleden bij Ajax. De ploeg van trainer Jan de Jonge ging in de Amsterdam ArenA met 3-0 onderuit.
Heracles begon zwak aan het uitduel met Ajax. De bezoekers uit Almelo keken al binnen twee minuten tegen een achterstand aan. Danny Hoesen kon vrij aannemen in het strafschopgebied en verschalkte Remko Pasveer in de verre hoek. Heracles kon daar zelfs niets tegenover stellen. Ajax controleerde de wedstrijd en was de betere ploeg. De thuisploeg kreeg mogelijkheden op meer treffers, maar verzuimde verder uit te lopen.
Na rust kende Heracles Almelo een goede fase en dat leidde al snel tot twee kansjes, maar de bezoekers toonden te weinig lef om het Ajax echt lastig te maken. Aan de andere kant hielp Viktor Fischer twee goede kansen om zeep. Na 56 minuten was het wel raak voor de Deense vleugelaanvaller, die een voorzet van Lasse Schöne kon intikken. Het verzet van Heracles was gebroken en Ajax kon verder uitlopen. Pas tien minuten voor tijd besliste Davy Klaassen de wedstrijd definitief met de 3-0.

Ajax - Heracles Almelo 3-0 (1-0)

1-0 Hoesen (2)
2-0 Fischer (56)
3-0 Klaassen (79)
Arbiter: Van Boekel
Geel: Linssen, Bruns, Rienstra (Heracles Almelo)
Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen (Denswil/84), Klaassen, Blind (Poulsen/72), Serero, Schöne (De Sa/72), Hoesen, Fischer.
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld, Streutker, Veldmate, Davidson (Dorda/60), Quansah, Bruns (Bel Hassani/67), Rienstra, Rosheuvel, Uth (Amoah/75), Linssen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.