Nieuws

Thuishulp Almelo overspoeld met reacties na noodkreet over hondje bejaarde man

De thuishulp van de bejaarde man uit Almelo die van de woningstichting zijn hondje weg moet doen, wordt overspoeld met reacties. Afgelopen week deed de vrouw een hartverscheurende oproep om de 91-jarige man te helpen bij de zorg voor zijn 13 jaar oude teckel Chica, zodat de twee samen kunnen blijven.
De man is zo slecht ter been dat hij soms niet snel genoeg is om het hondje uit te laten. Medebewoners van verzorgingshuis De Hofkamp in Almelo hebben geklaagd over uitwerpselen in de gangen en lift. Woningstichting Sint Joseph heeft daarom tegen de man gezegd dat de hond vanaf 1 december weg moet zijn, anders volgt er een rechtszaak.

Telefoon roodgloeiend

Volgens de thuishulp is de man erg verdrietig en ziet hij geen uitweg meer. Hij zou zelfs overwogen hebben om zijn hondje te laten inslapen. Via het Almelo's weekblad deed de thuishulp daarom een oproep en sindsdien staat haar telefoon roodgloeiend.
Er zijn meer dan vijftig serieuze reacties binnen gekomen. "Vooral mensen die de hond wel uit willen laten, maar ook een vrouw uit Krommenie die geld in wil zamelen voor een professionele uitlaatservice." Ook is ze benaderd door een stichting die oude honden herplaatst.

Uitlaatrooster

Woensdag wil de thuishulp samen met de kleinzoon van de bejaarde man met een gedegen uitlaatrooster naar de woningstichting stappen. Daarvoor moet ze eerst inschatten hoe serieus de aanmeldingen zijn. "Vrijwilligers moeten wel serieus zijn. Ze kunnen als het regent niet zeggen dat ze geen zin hebben."

Als er daadwerkelijk op 1 december een gedegen uitlaatrooster op tafel ligt, dan heeft woningstichting Sint Joseph toegezegd dat de hond mag blijven.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.