PEC Zwolle houdt stand in Groningen

PEC Zwolle heeft vandaag een punt overgehouden aan het duel in en tegen Groningen. De ploeg van trainer Ron Jans had het moeilijk in de Euroborg maar hield stand. Er werd niet gescoord, 0-0.
In de eerste helft had Groningen het betere van het spel en dat leverde ook kansen op. Zivkovic kopte een goede voorzet in de handen van Boer en Kieftenbeld schoot van afstand op de vuisten van de doelman van PEC. Even later had Boer een prima redding in huis na een inzet van Zivkovic en de daaropvolgende rebound werd door Kostic tegen de buitenkant van de paal geschoten. Aan de andere kant schoot Hiwat na een actie net over.
Ook na de rust was Groningen de bovenliggende partij maar na 65 minuten kwam PEC iets beter in de wedstrijd, echter kon het vrijwel niets creëren. Diederik Boer moest een kwartier voor tijd nog handelend optreden na een vrije trap van Kostic. In de laatste minuut van de blessuretijd had Texeira de winnende op zijn schoen maar hij schoot rakelings naast. Hierdoor kwamen beide teams vandaag niet tot scoren en mag PEC Zwolle zich gelukkig prijzen met een punt.

FC Groningen - PEC Zwolle 0-0

Arbiter: Higler
Geel: Achenteh, Magnasco, Chery
FC Groningen: Bizot, Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum, Hiariej, Kieftenbeld, Chery, Kirm (De Leeuw/62), Zivkovic (Texeira/75), Kostic.
PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Lachman, Broerse, Achenteh, Mokotjo, Thomas (Van Hintum/84), Hiwat, Saymak, Nijland (Labylle/80), Benson.