nieuws

Bejaarde man Almelo blij met actie thuishulp om hondje te behouden

De 91-jarige man uit Almelo die van de woningstichting zijn hondje weg moet doen, is blij dat er van alle kanten hulp wordt aangeboden. Hij geeft toe dat hij niet meer alleen voor zijn teckel kan zorgen, maar zegt een leven zonder Chica niet te zien zitten. "Als ze me de dood in willen jagen, moeten ze zo doen."
Medebewoners van het verzorgingshuis in Almelo klaagden de afgelopen tijd over uitwerpselen in de gangen en lift. De viezigheid zou ontstaan doordat de man slecht ter been is en soms niet snel genoeg is om het hondje uit te laten. Woningstichting Sint Joseph heeft daarom tegen de man gezegd dat de hond vanaf 1 december weg moet zijn.
Afgelopen week deed de thuishulp van de bejaarde man via het Almelo's weekblad een oproep om de man te helpen bij de zorg voor zijn hond. Ze hoopt op die manier te voorkomen dat het onafscheidelijke duo zonder elkaar moet. Sinds haar oproep staat de telefoon van de thuishulp roodgloeiend. Meer dan vijftig mensen hebben al hun hulp aangeboden. Woensdag hoopt de thuishulp de woningstichting met een gedegen plan op andere gedachten te kunnen brengen.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.