nieuws

FC Twente in eigen huis ruim langs NAC Breda

FC Twente heeft vandaag de punten in De Grolsch Veste gehouden. De gastheren waren de betere ten opzichte van NAC maar maakte het zichzelf soms onnodig lastig. Het werd 5-2 in Enschede.
Het begin was, zoals verwacht, voor de thuisploeg. Twente drong aan en kreeg al direct een goede kans maar deze was niet aan Gutierrez besteed, hij schoot naast. Hierna was er veel balbezit voor Twente maar was het te slordig om tot grote kansen te komen. Na een klein half uur werd er door NAC knullig uitverdedigd en hier maakte Ebecilio dankbaar gebruik van. Hij schoot net buiten de zestien op fraaie wijze binnen via de paal.
Vlak na het doelpunt van Twente was Drost dichtbij de gelijkmaker maar hij schoot voorlangs. Na een voorzet van Tadic kon Castaignos bij de tweede paal afronden maar Kwakman voorkwam knap een grotere achterstand.
Vlak voor rust had Eghan nog een strak schot in huis maar Ten Rouwelaar kon redden. Hierna volgde een aantal tumultueuze minuten. Eerst kwam NAC Breda onverwacht op gelijke hoogte. Slecht uitverdedigen van Twente werd afgestraft door Van der Weg. Lang kon NAC er niet van genieten want een minuut later werd Eghan door Ten Rouwelaar binnen de zestien naar de grond gewerkt waardoor Janssen de bal op de stip legde. Specialist Tadic schoot ook zijn zesde strafschop van het seizoen binnen, 2-1.
Direct na de thee werd Marsman bijna verrast in de korte hoek door Sarpong maar hij kon ternauwernood  redding brengen. Even later was het voor Twente wel raak. Eghan had op rechts een afgemeten voorzet in huis op Castaignos en deze rondde koel af. De Tukkers waren niet in staat om deze marge lang vast te houden want Verbeek verraste Marsman met een schot in de korte hoek. De thuisploeg had daarna weer het betere van het spel en dit resulteerde in een doelpunt van Promes na een individuele actie. Vlak daarvoor had invaller Mokhtar nog een grote kans laten liggen. Bij NAC Breda was het vuur weg en moest het nog een doelpunt incasseren. Het was weer Promes die de bal hard inschoot, 5-2. Al met al een verdiende overwinning voor de thuisploeg.
FC Twente - NAC Breda 5-2 (2-1)
1-0 Ebecilio (28)
1-1 Van der Weg (42)
2-1 Tadc (45+2/strafschop)
3-1 Castaignos (53)
3-2 Verbeek (56)
4-2 Promes (68)
5-2 Promes (85)
Arbiter: Janssen
Geel: Castaignos, Rosales, Ebecilio, Sarpong, Hadouir
FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Gutierrez, Ebecilio, Eghan (Mokhtar/64), Tadic, Castaignos (Djordjevic/87), Promes (Corona/87)
NAC Breda: Ten Rouwelaar, De Roover (Swerts/57), Drost (Perica/62), Kwakman, Van der Weg, Buijs, Verbeek, Seuntjens (Gilissen/70), Sarpong, Poepon, Hadouir.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.