nieuws

CDA Dinkelland: "Medische hulp grensstreek onder druk"

Zorgen om zorgpost Oldenzaal
Zorgen om zorgpost Oldenzaal
Het CDA in Dinkelland maakt zich zorgen over het voornemen van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente om de acute zorgpost in Oldenzaal te sluiten. Volgens de partij staat de medische hulp in de grensstreek onder druk.
De zorgpost is nu nog 24 uur per dag beschikbaar voor acute zorg. Volgens het ziekenhuis komen er overdag gemiddeld acht mensen, die in de meeste gevallen ook naar de huisarts hadden gekund. Maar om de post open te houden zijn er wel dagelijks een arts, verpleegkundige, beveiligingsmensen en secretariële ondersteuning nodig.
Het ziekenhuis zou de huisartsenpost niet kwijt willen, maar zegt zonder rijksbijdrage toch te moeten sluiten. Huisartsen in de regio is gevraagd mee te denken over een oplossing.
CDA Dinkelland vraag het college in schriftelijke vragen of de zorg voor inwoners van de gemeente nog wel gewaarborgd is. Voor veel kernen is Enschede meer dan drie kwartier rijden. De partij vreest dat de acute zorg op onaanvaardbare grote afstand komt als de post in Oldenzaal sluit. Het CDA oppert dat er misschien afspraken te maken zijn met het ziekenhuis in Nordhorn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.