nieuws

Inwoners Balkbrug vanavond bijgepraat over plannen Veldzicht

Inwoners van Balkbrug kunnen zich vanavond laten bijpraten over wat er gaat gebeuren met tbs-kliniek Veldzicht. Tijdens een bijeenkomst van Veldzicht, de gemeente Hardenberg en Plaatselijk Belang Balkbrug wordt een presentatie gegeven van de plannen en kunnen mensen vragen stellen.
Veldzicht stond op de lijst om gesloten te worden, maar tijdens de begrotingsonderhandelingen wisten een aantal partijen het toch voor elkaar te krijgen dat het besluit werd teruggedraaid. Belangrijkste argument was daarbij dat er anders enorm veel banen verloren zouden gaan in de regio.

250 van de 450 banen blijven over

De tbs-kliniek in Veldzicht blijft dus open, maar gaat wel verder in een andere vorm. Begin deze maand kondigde staatssecretaris Teeven aan dat er naast tbs'ers ook vreemdelingen met een psychiatrische stoornis opgevangen gaan worden in Balkbrug. Van de 450 voltijdsbanen die er nu nog zijn in de kliniek, blijven er 250 over.
Ook voor de buurt zal er één en ander veranderen. Om Veldzicht klaar te maken voor meerdere doelgroepen, moet zowel de kliniek als het buitenterrein opnieuw ingericht worden. Vanavond horen de inwoners van Balkbrug hoe alles eruit komt te zien.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.