nieuws

Openbaar Ministerie eist zes jaar voor overval Nieuw Heeten

Zes jaar gevangenisstraf. Dat is de eis tegen een 32 jarige man uit Ede, die verdacht wordt van een overval op een horeca gelegenheid in Nieuw Heeten. Bij de overval werd een 15 jarig meisje ernstig bedreigd.
In de nacht van 3 op 4 mei drong de man de woning boven café Vosman in Nieuw Heeten binnen. Het meisje dat alleen thuis was werd op dat moment wakker. Onder bedreiging moest ze de man de kluis in het café beneden aanwijzen. Toen de sleutel van de kluis niet gevonden werd ging de overvaller er met een aantal sieraden vandoor. Een traumatische ervaring voor het jonge slachtoffer omdat de man gedreigd had het meisje te verkrachten en te vermoorden als ze alarm zou slaan.
Volgens het Openbaar Ministerie staat vast dat de man de overval gepleegd heeft. Hij is die avond door meerdere getuigen in het café herkend. Zijn auto is op het tijdstip van de overval in Nieuw Heeten gesignaleerd en het signaal van zijn telefoon is daar ook opgevangen. Nader onderzoek heeft ook uitgewezen dat zijn auto op verschillende andere locaties geparkeerd stond waar op dat moment inbraken zijn gepleegd. 
Tijdens de behandeling van de rechtszaak op 29 oktober jongstleden heeft het slachtoffer ook de stem van de verdachte herkend. Ze verklaarde in de rechtbank onder ede dat ze zeker wist dat de man naast haar in het beklaagdenbankje haar overvallen en bedreigd heeft. De 32 jarige verdachte geeft toe dat hij op 3 mei in het café in Nieuw Heeten is geweest met een vriend van wie hij de naam niet wil noemen. Maar verder ontkent hij iedere betrokkenheid bij de overval en inbraken. De rechtbank doet 11 december uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.