nieuws

Go Ahead Eagles mascotte Harly onder extra toezicht politie

De roofvogel Harly, mascotte van Go Ahead Eagles, wordt door de politie extra in de gaten gehouden uit vrees voor wraakacties van supporters van PEC Zwolle. Vorige week ontvreemdden supporters van de Deventer club een Zwolse kampioensschaal uit het stadion van PEC.
De witkop-zeearend Harly is door eigenaar Gerrit Zandvoort van Valkerij Rijssen tijdelijk op een andere plek ondergebracht. Volgens Zandvoort zijn er 'wat dreigende berichten voorbij gekomen', die tot de verplaatsing van de vogel hebben geleid. "De politie is geïnformeerd", aldus Zandvoort. "Zij zijn tijdens hun surveillances extra alert op Harly". Zandvoort zelf houdt de zeearend ook beter in de gaten. Het dier is voor hem en zijn bedrijf van grote waarde.

Te gek voor woorden

De vogeleigenaar vindt het te gek voor woorden dat zijn vogel in de supportersvete wordt betrokken. "Harly is een levend beest, daar moet je gewoon vanaf blijven. Het is natuurlijk wel wat anders of je er met een schaal vandoor gaat of een vogel steelt of doodmaakt".
Supporters van Go Ahead Eagles hebben eerder aangegeven dat de gestolen kampioensschaal niet naar Zwolle terugkeert als Zwolse supporters met wraakacties komen. Op 8 december staan de twee clubs tegenover elkaar in de eredivisie. Het is de bedoeling dat PEC Zwolle de schaal op die dag terugkrijgt.

Enkele reacties op Twitter

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.