nieuws

Rijk vraagt Behoud Kleine Scholen mee te denken over toekomst

Stichting Behoud Kleine Scholen blij met handreiking Dekker
Stichting Behoud Kleine Scholen blij met handreiking Dekker
Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft de Stichting Behoud Kleine Scholen gevraagd mee te denken over beleid voor de kleine scholen. De stichting is op die uitnodiging ingegaan.
Dat zegt woordvoerster Rutten uit Agelo. Zij is blij met de handreiking van Dekker.
Rutten was driekwart jaar geleden een van de initiatiefnemers van de stichting. Ze maakt zich grote zorgen over het basisonderwijs op het platteland, als Dekker zijn plannen doorvoert.
Een delegatie van de stichting heeft vandaag, aan de vooravond van een landelijke actie, een gesprek gehad met de staatssecretaris. Volgens woordvoerster Rutten was het een positief gesprek dat openingen bood, "toch hebben we elk nog wel ons eigen idee." Dekker wil van de stichting horen hoe hij de krimp van het aantal kinderen op het platteland kan opvangen en tegelijkertijd besparen. Daarover is in december een volgend gesprek.
Voor de stichting is dat geen reden de actie in Den Haag van komende woensdag af te blazen. "We zijn er nog lang niet", aldus Rutten. Bij de actie komende woensdag bij het Binnenhof krijgt staatssecretaris Dekker in aanwezigheid van honderden kinderen een petitie aangeboden. 
Staatssecretaris Dekker wil de toeslag voor kleine scholentoeslag schrappen en vervangen door een bonus als scholen gaan samenwerken. De stichting is daarover in het verweer gekomen omdat een aantal scholen op het platteland dreigt te moeten sluiten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.