nieuws

Ludieke actie bij begin bouw stadskantoor Deventer

Bij het begin van de bouw van het Deventer stadskantoor is het pand in aanbouw door tegenstanders omgedoopt tot De Jagershut. Pamfletten op het hek verwijzen naar wethouder De Jager, die politiek verantwoordelijk is voor de bouw.
'Mede mogelijk gemaakt door PvdA, D66, VVD en Deventer Belang', staat er verder op de pamfletten te lezen. Ook is er een kleine jagershut op te zien. Veel passanten vinden de actie leuk. "Ludiek", aldus één van hen, "zeker omdat De Jager de nieuwbouw in portefeuille heeft."
Vandaag wordt een begin gemaakt met het leggen van de fundering van het omstreden nieuwe stadskantoor. Dat gebeurt met behulp van twee roestige buizen van ruim 20 meter lang. De buizen worden de grond in gedraaid en gevuld met beton. Daarna worden de buizen teruggehaald en vormt het beton het nieuwe fundament.
Opvallend bij het begin van die activiteiten was dat de twee roestige buizen maar moeilijk op de plaats van bestemming konden komen. Op het Grote Kerkhof kon een dieplader met de buizen een bocht niet maken. Pas nadat enkele auto's waren verplaatst kon het materieel naar de bouwput gereden worden.
Het nieuwe Deventer stadskantoor gaat in totaal 65,4 miljoen euro kosten. Aannemer BAM hoopt het pand begin 2015 op te leveren. Omdat de geplande bouwtijd kort is, zullen meer dan tweehonderd bouwvakkers aan het project werken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.