nieuws

Twaalf Ajax-hooligans opgepakt, ook aanhouding in Almelo

Politie 2013
Politie 2013
De politie heeft in verschillende plaatsen, waaronder Almelo, Ajax-hooligans aangehouden omdat ze zich rond voetbalwedstrijden misdragen hebben.
Het gaat om twaalf mannen van 17 tot en met 29 jaar. De politie arresteerde de mannen in Amsterdam, Lisse, Ede, Purmerend, Medemblik, Almelo, Haarlem en Apeldoorn. Ze misdroegen zich onder meer tijdens de wedstrijd Ajax-Heracles Almelo afgelopen zondag. Bij een vechtpartij in vak 410 werden een steward en supporters geslagen.
Ook rond de wedstrijd Ajax tegen Celtic en tegen AC Milan waren er ongeregeldheden. Voorafgaand van de wedstrijd tegen Celtic vielen Ajax-hooligans supporters aan van de Schotse club in de Warmoesstraat in Amsterdam. Op 1 oktober vielen aanhangers van Ajax een metrostel binnen waarin veel fans van AC Milan zaten. Diverse ruiten van het metrostel werden vernield. Niemand raakte gewond, maar de metro kon door de schade niet meer verder rijden.

Camerabeelden helpen bij onderzoek

De politie heeft bij het onderzoek veel gehad aan de beelden van camera's op verschillende stations in Amsterdam en bewakingscamera's in het wallengebied. Politiemensen herkenden op de beelden een aantal hooligans. Een officier van justitie gaf toestemming om deze mensen buiten heterdaad aan te houden voor openlijke geweldpleging. Het onderzoek is in volle gang, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.