nieuws

Half jaar cel voor loverboy in Zwolle

Rechtbank veroordeelt man voor half jaar cel
Rechtbank veroordeelt man voor half jaar cel
Een man uit Zwolle is veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf. De man probeerde de afgelopen jaren vier jonge vrouwen via loverboypraktijken de prostitutie in te krijgen. Drie van de vrouwen waren op dat moment minderjarig.
De Zwollenaar leerde de slachtoffers kennen in de periode april 2011 tot en met medio 2013. Nadat de vrouwen verliefd op hem waren geworden, kreeg hij ze zo ver om naaktfoto's van zichzelf te sturen. Die foto's plaatste de man op een sekswebsite, waarna hij probeerde drie van de vrouwen seks te laten hebben met andere mannen. Hij dreigde de naaktfoto's naar hun familie te sturen als ze niet zouden meewerken. Uiteindelijk had één van de vrouwen daadwerkelijk een seksafspraak.

"Het was een experiment"

De man ontkende twee weken geleden dat hij een loverboy was. De man beweerde dat hij een soort experiment deed om te zien hoe ver hij kon gaan bij de jonge vrouwen. De rechtbank gelooft daar niets van. Volgens de rechtbank heeft de man bewust kwetsbare en zeer afhankelijke vrouwen geworven voor de prostitutie.
Inmiddels zit de man in een kliniek voor behandeling en daar zal hij de komende tijd ook blijven. Doet hij dat niet dan riskeert hij opnieuw opsluiting. Dat riskeert hij ook als hij contact opneemt met zijn slachtoffers. Ook moet de man het meisje dat daadwerkelijk seks had met een klant 750 euro smartengeld betalen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.