nieuws

Akkoord over tolheffing Duitse snelwegen

Snelweg in Duitsland
Snelweg in Duitsland
De Duitse partijen die onderhandelen over een nieuwe coalitie zijn het eens over de invoering van een tolheffing voor buitenlanders op de snelwegen in Duitsland. Dat meldt de NOS.
De tolheffing is één van de netelige punten bij de onderhandelingen tussen de CDU van bondskanselier Merkel en de sociaal-democratische SPD. De Beierse zusterpartij van de CDU, de CSU, stelde de invoering ervan als harde voorwaarde voor een coalitie-akkoord.

Voorwaarde

Merkel ging daarin mee, op voorwaarde dat de heffing binnen de Europese regels valt en dat hij niet geldt voor Duitse automobilisten. CDU en SPD hebben zich ten doel gesteld uiterlijk morgen een akkoord te bereiken. De laatste onderhandelingsronde start aan het begin van de avond en gaat door tot de partijen het eens zijn.
Twentse burgemeester lieten eerder deze maand al weten zich grote zorgen te maken over de tol op Duitse wegen. Ze willen nader onderzoek wat de effecten van het tolvignet zal zijn op het grensverkeer. Burgemeester Sijbom van Losser zei te vrezen dat het zal leiden tot meer sluipverkeer in zijn gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.