nieuws

Moordenaar Marisse van der Burg uit Goor met foto op Nationale Opsporingslijst

De politie heeft Hasén Aksema, de man die in 2004 zijn ex-vrouw Marisse van der Burg uit Goor om het leven bracht, op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Er is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.
Justitie zet Aksema met zijn foto op de lijst met de meest gezochte criminelen van Nederland om hem in het buitenland aan te kunnen houden. De Nationale Opsporingslijst telt met Aksema erbij tien criminelen.

In Libië

Aksema verblijft vermoedelijk in Libië samen met zijn dochter Isra. Na de moord op Marisse van der Burg heeft hij hun dochter ontvoerd naar Libië. Hij werd daarbij geholpen door een man en een vrouw. De man en de vrouw zijn later in Nederland gearresteerd en veroordeeld. Aksema zèlf is bij verstek veroordeeld tot levenslang.
De plaatsing op de Nationale Opsporingslijst heeft lang op zich laten wachten, omdat het na de moord bijna onmogelijk was contact te leggen door het regime Khadaffi in Libië. Na de val van dat regime is Libië inmiddels een stuk stabieler, waardoor politie en justitie een ultieme poging doen om Hasén Aksema zijn straf in Nederland te laten uitzitten.

Opsporing Verzocht

Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht heeft aandacht besteed aan de plaatsing op de Nationale Opsporingslijst met onder meer een reconstructie. In de uitzending kwamen behalve mensen die bezig zijn met het onderzoek ook de ouders van de vermoorde Marisse aan het woord. Tijdens en na de uitzending kwamen er negen mogelijk nuttige tips binnen over Hasén Aksema. De tips worden onderzocht.
Hasén Aksema is nu 38 jaar. Hij maakte gebruik van de navolgende aliassen: Hussein Emhemed EKSUMA, geboren 20-8-1975 en Hussain Mohammed QASSOUMA, geboren op 20-8-1975.
Bekijk de video in HD op YouTube.

De foto op Politie.nl:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.