nieuws

Voedingsmiddelenbedrijf Abbott in Zwolle schrapt 61 banen

Abbott Laboratories BV
Abbott Laboratories BV © Cindy Hofhuis
Bij de vestiging van Abbott in Zwolle gaan 61 banen verloren. Dat is door een woordvoerder van het voedingsmiddelenbedrijf bevestigd, zo meldt de Stentor.
Bij de Zwolse vestiging van Abbott werken 400 mensen. Het verlies van 61 banen is een gevolg van het 'stroomlijnen' van de medische voedingsmiddelentak van het bedrijf.

Al langer geruchten over reorganisatie

Over de periode waarin Abbott deze reorganisatie wil doorvoeren worden door het bedrijf geen nadere mededelingen gedaan. Al vanaf de laatste week van oktober waren er geruchten over de op handen zijnde reorganisatie, maar tot gisteren toe heeft het bedrijf de dreigende ontslagen niet zelf wereldkundig gemaakt.
FNV vakbondsbestuurder Francine de Jong zegt pas gistermiddag telefonisch door het bedrijf te zijn ingelicht. Ze schuift aan bij de gesprekken van de directie met de Ondernemingsraad van het bedrijf. Er wordt een sociaal plan ontwikkeld en de mogelijkheden om boventallig verklaard personeel naar een andere baan te begeleiden, worden onderzocht.

Abbott al vanaf 1960 in Zwolle

Het al 120 jaar bestaande Abbott is een internationaal bedrijf dat zich richt op farmaceutische en medische producten. Het bedrijf is al vanaf 1952 actief in Nederland. In 1960 werd een fabriek voor medische voedingsproducten in Zwolle geopend.
In 1974 werd in Zwolle tevens de distributieorganisatie ondergebracht. Vanuit dit planningscentrum wordt er voor gezorgd dat de Abbott-producten aan meer dan 175 landen buiten de VS en Canada worden geleverd. Andere vestigingen van Abbott in Nederland zijn in Breda, Heerlen, Groningen, Hoofddorp, Olst (na overname van Solvay Pharmaceuticals in 2010) en Weesp.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.