nieuws

Almeloër krijgt tbs voor aanval op ambtenaar met hamer

Ambtenaar Almelo met hamer op hoofd geslagen
Ambtenaar Almelo met hamer op hoofd geslagen
Een 42-jarige man uit Almelo die in februari van dit jaar een ambtenaar van de gemeente Almelo met een hamer sloeg, is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging wegens een poging tot moord. Dat zegt de rechtbank in Almelo in haar vonnis.
Volgens de rechtbank is de man Almelo volledig ontoerekeningsvatbaar, omdat hij in een psychose verkeerde. De man was op de dag van de aanval van huis weggegaan met een klauwhamer op zak. Zijn doel was het plegen van een aanslag op een medewerker van de gemeente. In de belevingswereld van de man was het de gemeente die hem juist probeerde te vermoorden of vergiftigen. 

Geen gevangenisstraf

Volgens de rechtbank is een poging tot moord bewezen, omdat de man langere tijd had om zijn plannen te overdenken. Vanwege zijn ontoerekeningsvatbaarheid krijgt hij geen gevangenisstraf.
Deskundigen gaven eerder aan dat de kans groot is dat de man opnieuw toeslaat als hij onbehandeld op straat komt. Zij adviseerden dan ook een gedwongen tbs-opname. De man wil zelf niet meewerken.

Slachtoffer nog steeds niet hersteld

De getroffen ambtenaar is een toevallig slachtoffer. Hij kwam net de trap af in het gemeentehuis, toen de man hem zag. Hij had geen enkele kans en kreeg twee hamerslagen op zijn hoofd. De man overleefde de aanslag ternauwernood en is nog steeds niet hersteld.
De dader moet het slachtoffer een schadevergoeding van bijna 14.000 euro betalen. Het vonnis van de rechtbank is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.