nieuws

Opnieuw vrijspraken voor moord Folly Strijker uit Enschede

Folly Strijker
Folly Strijker
In het hoger beroep over de moord op wiethandelaar Folly Strijker uit Enschede zijn zijn vrouw Ineke S. en Johnny van den D. uit Enschede opnieuw vrijgesproken.
De twee werden verdacht van de moord op 10 september 2010, toen de 66-jarige Strijker in zijn woning werd neergeschoten. Volgens het Openbaar Ministerie wilde Ineke van Strijker af en had Johnny schulden bij hem. Bij beide personen werden kruitwolkresten van een schot op kleding aangetroffen. Maar dat is volgens het gerechtshof onvoldoende bewijs voor moord. Eerder vond de rechtbank dat ook al.

Geen duidelijkheid

Het OM had destijds 15 jaar cel geëist tegen beide en ging in hoger beroep. Voor het hof eiste het OM straffen van ruim 14 jaar. Nadat Folly Strijker even voor zessen 's avonds was neergeschoten, alarmeerde zijn vrouw Ineke S. de hulpdiensten. Het OM kon niet zeggen wie van de twee geschoten zou hebben. Kruitsporen bewijzen niet dat de twee de moord op hun geweten hebben, benadrukten de advocaten. Wie door een kruitwolk loopt, zoals Ineke, kan kruitsporen in de kleren krijgen. De vagere kruitsporen op de kleren van Johnny kunnen daar gekomen zijn omdat hij eerder eens had geschoten met een vuurwapen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.