nieuws

Hondje bejaarde man Almelo lijkt gered: uitlaatrooster bijna klaar

Goede hoop dat het hondje bij haar baasje kan blijven
Goede hoop dat het hondje bij haar baasje kan blijven
Het hondje Chica en haar 91-jarige baasje uit Almelo kunnen waarschijnlijk toch samen blijven. Er is bijna een rooster klaar van mensen die het hondje zullen gaan uitlaten.
Woningstichting Sint Joseph wilde dat de man Chica weg zou doen omdat de teckel niet altijd op tijd werd uitgelaten. De 91-jarige eigenaar is slecht ter been en een aantal medebewoners van het verzorgingshuis klaagde de afgelopen tijd over uitwerpselen in de gangen en lift.
Het hondje moest daarom vanaf 1 december weg zijn van de woningstichting. De thuishulp van de man vond dat zielig en deed een oproep om de man te helpen. Dat leverde een stroom aan reacties op van tientallen mensen die hun hulp aanboden.

De reacties zijn inmiddels grotendeels doorgenomen en er ligt al een globaal uitlaatrooster klaar. De kleinzoon van de 91-jarige man en een kennis gaan nu een definitief rooster in elkaar zetten van mensen die de hond zullen uitlaten. Dat wordt maandag overhandigd aan Sint Joseph. Als de woningstichting het rooster goedkeurt, kunnen het hondje en de man samen blijven. 
Zowel de woningstichting als de thuishulp hebben goede hoop dat ze eruit komen. Mocht Sint Joseph het rooster alsnog afkeuren, dan heeft de thuishulp een noodplan klaarliggen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.