nieuws

Twenterand verwerpt beschuldiging misbruik huis-aan-huiskrant

College van B en W van gemeente Twenterand
College van B en W van gemeente Twenterand
De gemeente Twenterand verwerpt stellig de beschuldigingen dat het gemeentebestuur de gemeentelijke informatiepagina van de huis-aan-huiskrant zou misbruiken voor politieke en partijgebonden doeleinden.
Volgens Gemeentebelangen Twenterand worden betaalde pagina's misbruikt voor politieke discussies en interne partijperikelen.

Column burgemeester

Als voorbeeld noemde Gemeentebelangen een aantal columns. Daarin zou burgemeester Visser bijvoorbeeld hebben geschreven dat hij de keuze van de gemeentepolitiek niet begreep dat het ambtenarenkorps in Twenterand verkleind kon worden.
Ook een artikel 'LOG's, de feiten op een rij!' over de megastallen is volgens Gemeentebelangen onvolledig, eenzijdig en alleen maar geschreven in het belang van de coalitiepartijen CDA, ChristenUnie, PvdA, VVD en SGP.

"Pertinent onjuist"

Het gemeentebestuur schrijft in een persbericht dat ze, zonder enig politiek motief, met het artikel over de LOG's duidelijkheid wilde scheppen voor wat dat raadsbesluit betekent voor de inwoners van Twenterand. "Het artikel over de LOG's is dan ook het enige en dus niet kloppende voorbeeld, waarmee het gesuggereerde misbruik van de gemeentelijke informatiepagina wordt geprobeerd aan te tonen. Immers, voor de ruimte en het plaatsen van de columns wordt niets betaald", aldus het communiqué van het gemeentebestuur.
"In de berichtgeving wordt de onjuiste suggestie gewekt dat er ook wordt betaald voor het plaatsen van de columns. Dit is dus pertinent onjuist!", besluit het gemeentebestuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.