nieuws

Burgemeester Sijbom van Losser hoopt op tolvrije zone

Burgemeester Sijbom van Losser
Burgemeester Sijbom van Losser
Burgemeester Sijbom van Losser heeft zijn idee van een 'mautfreie' zone langs de grens met Duitsland meegegeven aan minister Schultz van Infrastructuur.
Hij hoopt dat ze het idee heeft besproken in het contact, dat ze vanmorgen had met haar Duitse ambtsgenote over de invoering van tolheffing op de Duitse snelwegen.

Zone van 30 kilometer vanaf de grens

Sijbom maakt zich zorgen over de tolheffing en is bang voor sluipverkeer. Volgens hem maken Nederlandse inwoners van de grensstreek veel gebruik van de Duitse snelwegen. Hij vindt dat die mensen via de accijns op benzine nu al meebetalen aan het Duitse wegennet. Sijbom hoopt dat, in de uitwerking van de Duitse plannen, rekening wordt gehouden met het grensverkeer. Hij stelt een zone van 30 of 40 kilometer vanaf de grens voor.
Als het plan doorgaat, gaan buitenlandse automobilisten al vanaf volgend jaar tol betalen op de Duitse snelwegen. De christendemocratische CDU/CSU van bondskanselier Angela Merkel en de sociaaldemocratische SPD zijn dat overeengekomen in het coalitieakkoord. Invoering van een tolvignet voor buitenlanders was voor de Beierse CSU een breekpunt in de coalitiebesprekingen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.