nieuws

Wie maakt de mooiste taart van Overijssel?

Mooiste Taart van Overijssel
Mooiste Taart van Overijssel
Het is nog steeds een groeiende hype: thuis taarten en cupcakes maken. RTV Oost haakt er in de maanden december en januari weer op in met de tweede editie van de wedstrijd ‘Mooiste taart van Overijssel’. Iedereen die een leuke, mooie, originele en lekkere taart heeft gemaakt kan vanaf nu een foto van deze taart inzenden naar het mailadres taart@rtvoost.nl.

Publiek mag stem uitbrengen

Op basis van de ingestuurde foto’s mag het publiek vanaf donderdag 9 januari twee weken lang een stem uitbrengen via de website van RTV Oost. Drie taarten met de meeste stemmen gaan, samen met twee wildcards van de jury, naar de finale van de ‘Mooiste taart van Overijssel’ op donderdag 30 januari in de praktijklokalen van het ROC van Twente in Almelo. De finalisten moeten hun ingestuurde taart dan exact namaken onder toezicht van de jury. Beelden van deze finale zijn overdag live te zien bij TV Oost. In ‘En Dan Nog Even Dit’ (aanvang 17.20 uur) wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Hoofdprijs is een professionele KitchenAid mixer t.w.v. € 629 beschikbaar gesteld door Oldenhof Kookwinkel.nl in Zwolle.

Wedstrijdreglement

De wedstrijd ‘Mooiste taart van Overijssel’ is uitsluitend bedoeld voor amateurs, niet voor professionals zoals banketbakkers en/of mensen die voor hun beroep thuis taarten maken. Een deelnemer moet woonachtig zijn in Overijssel. De taarten moeten volledig eetbaar zijn, met uitzondering van taartkartons, cakeboards, cakedrums en ouwels. De vijf finalisten worden op donderdag 23 januari bekendgemaakt in En Dan Nog Even Dit. Meer informatie, waaronder het volledige wedstrijdreglement, is te vinden op rtvoost.nl/mooistetaart.

Juryvoorzitter

Voorzitter van de jury is wederom Mirjan Hamberg - Nijeboer uit Hardenberg. Ze wordt geassisteerd door Jolien Drost (winnares vorig jaar) uit Zwolle en Richard ter Braak (docent banketbakken ROC van Twente in Almelo).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.