nieuws

ROC van Twente betaalde student 25.000 euro na discriminatie

RTV Oost heeft de geheime stukken in bezit
RTV Oost heeft de geheime stukken in bezit
Het ROC van Twente heeft in 2011 een inmiddels 27-jarige man uit Hengelo een schadevergoeding van 25.000 euro betaald, omdat hij niet is toegelaten tot de opleiding Fotografie. Dat blijkt uit geheime stukken, die de redactie van RTV Oost in handen heeft gekregen via Publeaks.
Als reden voor de weigering werd opgegeven dat het ROC dacht dat hij de opleiding niet succesvol zou kunnen afronden. De man heeft al zijn hele leven een aandoening, waardoor hij niet kan zweten of huilen. Tijdens de hele kwestie kreeg hij ook nog teelbalkanker waar hij van genezen is.

Schadevergoeding van 25.000 euro

Hij had al wel de opleiding Elektrotechniek en een opleiding Fotografie op het ROC op lager niveau met succes afgerond, maar wilde verder met de opleiding Fotografie op een hoger niveau. Dit tot onvrede van het ROC van Twente, dat hem in de jaren ervoor ook al zou hebben tegengewerkt. Het ROC van Twente vond dat hij vanwege zijn aandoening niet geschikt was voor de vervolgopleiding en legde hem een proeftijd van drie maanden op. Hij weigerde die te ondertekenen.
Uiteindelijk stelde de Commissie Gelijke Behandeling de man in het gelijk, omdat de school 'verboden onderscheid heeft gemaakt op grond van handicap of chronische ziekte'. Nu blijkt dat de verzekeringsmaatschappij van de opleiding hem een schadevergoeding van 25.000 euro heeft betaald, met de bepaling dat hij nooit meer de publiciteit mag zoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.