nieuws

Koppers nog afwezig bij FC Twente

Dico Koppers zit nog niet bij de wedstrijdselectie van FC Twente voor het duel tegen Roda JC. De linksback is nog onvoldoende hersteld van zijn hamstringblessure.
Evenals vorige week zal Robbert Schilder vrijdagavond zijn vervanger zijn in Kerkrade. Daarmee treedt FC Twente in de dezelfde beginformatie aan als in de met 5-2 gewonnen wedstrijd van afgelopen zondag tegen NAC. De Enschedese ploeg won voor het eerst sinds lange tijd weer eens wedstrijd en dat was volgens trainer Michel Jansen te merken aan de sfeer in de afgelopen week. "We zijn net mensen en dat houdt in dat je na een zege toch iets prettiger op het trainingsveld staat dan als bij een nederlaag of een gelijkspel".

Brama

De oefenmeester uit Vriezenveen kan nog niet beschikken over de langdurig geblesseerde doelmannen Sander Boschker (kuit) ern Sonny Stevens (schouder). Boschker hoopt nog voor de jaarwisseling weer bij de selectie te zitten, met Stevens wordt gewacht tot na de winterstop. Wout Brama is op zijn vroegst in februari weer beschikbaar. De middenvelder kwam het hele seizoen nog niet in actie vanwege een slepende hielblessure en werd onlangs geopereerd.

Roda JC

FC Twente, dat op dit moment de nummer drie in de eredivisie is, treft vrijdagavond een ploeg die erg wisselvallig is. Roda JC is 11e met 14 punten. De ploeg van trainer Ruud Brood versloeg in de afgelopen weken PSV maar verloor van Go Ahead Eagles. In Alkmaar werd het tegen AZ in de afgelopen speelronde 2-2 ondanks het feit dat Roda lang met twee spelers meer op het veld stond.
Roda JC-FC Twente is begint om 20.00 uur en is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.