Discriminatieklacht man uit Deventer voor College Rechten van de Mens

Het College voor de Rechten van de Mens heeft de klacht van Jeffrey Koorndijk uit Deventer in behandeling genomen. Jeffrey kwam gisteren in het nieuws door de mail die hij kreeg van een bedrijf uit Arnhem. Daarin stond dat hij niet moest worden aangenomen omdat hij "een donker gekleurde (neger)" is.

De mail was bedoeld voor de eigenaar van het bedrijf uit Arnhem. Jeffrey diende een klacht in bij het College voor de Rechten van de Mens. Die gaat nu beide partijen horen en een zittingsdatum plannen. Daarna volgt een uitspraak die niet bindend is, maar waarmee Jeffrey wel naar de rechter zou kunnen stappen om een schadevergoeding te eisen.

Artikel 1: "Dit komt veel vaker voor"

Volgens het Overijsselse anti discriminatie bureau Artikel 1 is de zaak van Jeffrey Koorndijk uit Deventer slechts het topje van de ijsberg. Bij het bureau komen per jaar zo'n 150 meldingen binnen over discriminatie op het werk.

Dat varieert van afwijzingen tot een verkeerde manier waarop bedrijven vacatures opstellen. Het is de laatste jaren meerdere keren voorgekomen dat een mail met discriminerende tekst per ongeluk bij een sollicitant terecht is gekomen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren