nieuws

Zaterdag uitvaart Oosterveen in Staphorst

Henk Oosterveen
Henk Oosterveen
De uitvaart van wereldfietser en avonturier Henk Oosterveen uit Staphorst vindt zaterdagochtend 30 november plaats in de sporthal van Staphorst. De plechtigheid begint om 11.00 uur.
Er worden honderden mensen verwacht. Daarom besloot de familie de gemeente te vragen of ze de sporthal mocht gebruiken. Oosterveen kwam op 11 november om het leven in Tanzania. Hij maakte een fietstocht van 4000 kilometer door Afrika. De avonturier was bijna bij zijn einddoel Nairobi toen hij door een vrachtwagen werd geschept. Hij was op slag dood. Pas op 18 november kreeg zijn familie bericht van zijn overlijden. Het lichaam van Henk arriveerde afgelopen zaterdag in Staphorst.
Oosterveen maakte de afgelopen jaren fietsreizen naar Rome, de Zwarte Zee, hij peddelde vanaf het zuiden van Marokko naar huis en ook fietste hij door de Indonesische Archipel. Er waren nooit problemen tijdens de duizenden kilometers op zijn speciaal gemaakte fiets. Overnachten deed hij in een tentje of bij mensen thuis. Hij schreef er ook boekjes over. Henk werd 64 jaar.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.